Latar Belakang

KESATUAN KEBANGSAAN PEGAWAI PENDIDIKAN PENGAJIAN TINGGI SEMENANJUNG MALAYSIA (KKPPPTSM) telah didaftarkan pada 22 Oktober 2010 sebagai suatu kesatuan sekerja dibawah akta Kesatuan Sekerja 1959 pada 22 oktober 2010 surat bertarikh 24 November 2010.

Satu perjumpaan bersama Ketua Pengarah Yb Tn.Mejar (K) Haji  Md. Nor bin Yusuf Jabatan Pengajian Politeknik dan KPTM telah diadakan. Beliau telah memberi mandat dan nafas baru untuk semua pensyarah dan penjawat awam dalam skim perkhidmatan DH untuk menjadi ahli dan memberi sokongan dan menyuarakan hasrat yang murni untuk memperkasakan visi dan misi kerajaan dalam pendidikan.

Satu perjumpaan akan diadakan untuk semua wakil kesatuan politeknik pada 16/12/2010 untuk menghebahkan tentang kesatuan, pengedaran borang menjadi ahli dan lain-lain perkara yang terlibat dengan kesatuan . Semua penjawat awam dalam skim perkhidmatan DH digalakan untuk menjadi ahli.

Pelancaran bersama YB Dato Sri Menteri Pengajian Tinggi akan diadakan secepat mungkin pada Awal Tahun 2011 dan turut mengadakan Mesyuarat Agung yang pertama.

Terima Kasih dari pihak AJK Penaja KKPPPTSM

*sila hubungi wakil Kesatuan setiap politeknik selepas 16/12/2010
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s